637

Керівництво по дизайну інтер'єру: сучасний стиль

Сучасний стиль має багато назв. Ми можемо грати з умовностями, додавати щось від себе, створюючи оригінальні аранжування відповідно до останніх тенденцій. Однак певні характеристики цієї естетики повинні залишатися незгладимими. Про що слід пам'ятати, створюючи інтер'єр в сучасному стилі?

Народження сучасного стилю

Історія сучасного стилю налічує понад 100 років. Саме тоді виник інтерес до нових матеріалів, таких як скло, сталь і бетон. У той час бере свій початок філософія Баугауз, яка відкидає будь-яку декоративність предметів і просторів. Форма повинна відповідати функції, сказали Ханнес Майєр і Людвіг Міс ван дер Рое, послідовні директори школи Баугауз. І хоча сучасний стиль розвивався з роками, максима великих майстрів модерну все ще звучить у сучасних інтер’єрах.

Звісно, ​​інтер’єри, які ми сьогодні називаємо сучасними, явно відрізняються від інтер’єрів початку ХХ століття. Деякі риси залишаються незмінними: прямі лінії, чисті форми, чіткий і чіткий план простору, чітко визначені функції. Геометрія та мінімалізм допомагають нам почуватися добре в сучасному просторі. Композиції в цьому стилі вважаються універсальними і вписуються в загальні смаки. Це не означає, що сучасний інтер’єр має бути шаблонним. Від нас залежить, як ми використаємо потенціал, прихований у простих формах. Менше – це більше, що добре видно в сучасних архітектурних проектах.

Сучасний, чи як?

Сучасний стиль у нас асоціюється з обмеженою колірною палітрою. Вічне поєднання чорного і білого, доповнене сірим і коричневим - це основні кольори, в яких завжди добре виглядає сучасний інтер'єр. Однак давайте пам’ятати, що ми зовсім не повинні відмовлятися від кольору. Збалансовану колірну палітру можна доповнити інтенсивними і соковитими вкрапленнями. У сучасних інтер’єрах фоном для колірних акцентів часто буде білосніжний колір. На його тлі чудово виглядатимуть кольорові аксесуари. Досить згадати простий плафон лампи ZENITH, одягнений у темний сапфір, - сучасний світильник у поєднанні з білими стінами стане чудовою кольоровою точкою всього оформлення.

 

 

Сучасний мінімалізм

Основним принципом сучасного стилю є мінімалізм. На цьому фундаменті будуються інтер'єри, які радують порядком і гармонією. Тут кожен предмет меблів і деталь з’являється в певному місці та призначенні. Наступні об'єкти кореспондують один з одним, створюючи ефект цілісної естетики. Це не слід розуміти як відмову від усіх елементів обладнання, які не є абсолютно необхідними. Йдеться скоріше про помірність - якщо ми дозволяємо собі бути більш барвистими, давайте зменшимо кількість аксесуарів і прикрас, які доповнюють аранжування. З іншого боку, якщо ми хочемо повісити картини на стіни і поставити книги на полиці, ми повинні вибрати меблі простих форм. Таким чином ми зможемо зберегти баланс і уникнути враження перевантаженості інтер’єру.

Сировинність інтер'єру

Як ми вже згадували, існує ряд варіацій сучасного стилю. Незважаючи на це, ми можемо визначити загальну природу більшості домовленостей, які витримуються в цій естетиці. Однією з перших асоціацій буде грубий характер інтер'єру. Ми досягнемо цього шляхом геометризації простору та наявних у ньому форм, а також завдяки використанню сучасних матеріалів, таких як бетон, скло чи сталь. Цікавим вибором буде архітектурне бетонне покриття або підлога з епоксидної смоли. Сталеві елементи меблевих каркасів справлять відмінне враження. Однак не хвилюйтеся - любителям деревини не доведеться відмовлятися від дощок на підлозі. Все, що вам потрібно зробити, це правильно підібрати дерев’яне покриття та колір. Ми також можемо подумати про дерев’яні, але сучасні доповнення. Серія світильників SUNSET, SUN, SUNRISE з простими формами та обробкою з фанери — це чудовий спосіб контрабандно внести деревину навіть у найсуворіші інтер’єри.

 

 

Сучасне освітлення інтер'єру

Сучасні інтер’єри через свою грубість потребують правильного освітлення. Такий, який зламатиме лід і підкреслить людський вимір простору. Для сучасних аранжувань відмінно підійдуть доріжки з невеликими точковими світильниками. Чудовою пропозицією стане лінійне освітлення серії MONO , доступне в різних варіантах: від традиційних балок, що кріпляться до стелі, до профілів, що встановлюються врівень з глибиною підвісної стелі. Серію доповнюють бра та світильники з дуже сучасним і простим дизайном, у білих, чорних або золотих деталях.

Якщо ми шукаємо сучасну систему рейок, яка дозволить нам створити будь-яке розташування на стелі, ми можемо скористатися конфігурованою PROFILE SYSTEM . Не забуваємо про точкове загальне освітлення, для якого будуть використовуватися лампи типу POINT TONE, EYE TONE або HALO . Мінімалістичні світильники ледь помітні, але в той же час забезпечують достатнє освітлення простору.

Проте в сучасних інтер’єрах ми не обмежуємося лише «технічним» освітленням. Декоративне світло тут особливо важливо, адже воно часто є єдиною прикрасою кімнати. Мінімалістичний світильник ORBIT або інтригуючий світильник EGG , підвішений у центрі кімнати, неодмінно приверне увагу гостей. Шукаючи настінну прикрасу, звернемо увагу на світлодіодні світильники RING, сучасні бра дозволять створити цікаву композицію з менших і більших освітлених кіл.

Створюючи сучасний інтер’єр, не будемо боятися експериментів. Ніщо так не вбиває потенціал облаштованого простору, як суворе дотримання правил і норм. Пам'ятаймо про помірність, а потім захоплюємося фантазією. Нам особливо слід дбати про створення простору, де нам буде добре.