1746

Трендові світильники для ваших будинків та терас від Nowodvorski Lighting

Очікуючи на теплі літні вечори, які ми із задоволенням проведемо на природі, не забудьте про планування та вибір освітлення для вашого саду. Адже лампи вплинуть не тільки на естетику помешкання, але також подбають про комфорт і безпеку у темний час доби. Розповімо, на що звернути увагу при виборі вуличних світильників!

Основний параметр - ступінь захисту IP!

Світильник, встановлений на вулиці, повинен відповідати декільком вимогам. Перш за все, він повинен бути безпечним у використанні, стійким до погодних умов і контакту з водою. При виборі садових світильників слід керуватися ступенем захисту IP. Перша з двох цифр після символу вказує на пилонепроникність, друга – на водонепроникність. Чим вище ступінь, тим лампа стійкіша до погодних умов.

1 цифра

  • IP2... - захист від твердих предметів розміром більше 12 мм.
  • IP3... - захист від твердих предметів розміром більше 2,5 мм.
  • IP4... - захист від твердих предметів розміром більше 1 мм.
  • IP5... - захист від пилу.
  • IP6... - захист від пилу.

2 цифри

  • IP...2 - захист від падіння крапель води під кутом до 15 градусів.
  • IP...3 - захист від бризок води.
  • IP...4 - захист від бризок води.
  • IP...5 - захист від струменів води.
  • IP...6 - захист від хвиль.
  • IP...7 - захист від занурення.
  • IP...8 - захист від глибокого занурення.

Створіть сад своєї мрії!

Розробляючи дизайн саду, варто відразу спланувати освітлення і виділити функціональні зони. До вхідної зони відносяться ворота, хвіртки і безпосередньо вхідні двері та сходи. Над входом чудово підійдуть настінні світильники з колекції EXE з однією або двома точками світла, а також настінні світильники ROCK з двома точками світла, які ефектно підсвітять, наприклад, номер будинку та дверний замок.

 

 

Чудовим рішенням, яке підсвітить всю нерухомість, стане встановлення світильника POLE LED I висотою 260 см або світильника з колекції PATHWAY LED L з можливістю зміни висоти від 155 - 285 см. Ще одним аспектом при плануванні освітлення є вибір світильників, які будуть розміщені у під'їзній зоні. Для тротуарів варто вибирати круглі, вбудовані світильники з колекції PAT LED. На в'їзних воротах і гаражі можна використовувати врізні світильники, які будуть стійкі до транспортних навантажень. У цьому місці будуть доречні такі світильники: PICCO LED.

 

 

Хорошим рішенням в саду будуть стовпчики меншого розміру. Для простору, витриманого в класичному стилі, ми рекомендуємо елегантні світильники з колекцій TAY і TYBR. Ці лампи висотою трохи більше метра, окрім своєї функціональності, вони неодмінно додадуть свою атмосферу після настання темряви. Стовп TUBINGS має рухоме джерело світла в діапазоні 355 градусів, завдяки чому ви можете вільно встановлювати кут падіння світла.

Зона відпочинку

Хто не полюбляє відпочинок на природі? Нам не потрібно їхати далеко, щоб створити власний приватний оазис спокою. Затишну атмосферу можна створити за допомогою додаткового освітлення. На терасі та в альтанках рекомендуємо вибирати стельові та настінні світильники. Бажаного ефекту досягнуть, наприклад, встановлені над столом точкові світильники EDESA LED двох розмірів і кольорів, або стельові світильники із колекції MERIDA LED . Бездротові портативні лампи – ідеальне рішення . Ми можемо взяти їх куди завгодно, особливо на балкони, де не завжди є доступ до електроустановки. Світильники з колекції MAHE LED або світлодіодні ліхтарі PICNIC створять затишну атмосферу. Їх перевагою є багатогодинна робота без зарядки, сенсорний вимикач і димер світла. Крім того, завдяки гачку світлодіодний ліхтар PICNIC можна повісити, наприклад, над гамаком на дереві.

 

 

Чарівного настрою в саду також додадуть світлові гірлянди FESTOON LIGHTS , які доступні в двох варіантах довжини 6 та 9 метрів, а завдяки функціональному штекеру ви можете легко з’єднати їх разом і насолоджуватися гірляндою довжиною до 80 метрів.

 

 

Сучасне освітлення

Оригінальним освітленням у сучасному стилі, яке неодмінно приверне увагу наших гостей, є світильники геометричних форм із колекцій CUMULUS та STONE. Вони вдень будуть декоративним елементом, а вночі ефектно освітять простір навколо газону. Для виокремлення квіткової зони чудово підійдуть горщики-підсвітки FLOWERPOT, які представлені у трьох розмірах.