2422

Освітлення у вітальні - найважливіші правила, про які варто пам'ятати!

Вітальня є однією з найбільш представницьких кімнат у будинку. Саме в ньому ми приймаємо гостей, проводимо час з дітьми, відпочиваємо, а часто і харчуємося. При облаштуванні цього простору слід враховувати кілька моментів, необхідних для створення елегантного, затишного і функціонального інтер'єру. Скористайтеся нашим посібником і виберіть ідеальне освітлення для ваших потреб!

Розділіть вітальню на функціональні зони!

При проектуванні освітлення у вітальні добре спочатку позначити зони, які будуть в ній розташовуватися. Завдяки цьому салон стане комфортним і приємним у користуванні. Залежно від розміру квартири вітальня може бути закритою або відкритою, наприклад, з’єднаною з кухнею та їдальнею. Вітальня, перш за все, повинна відповідати уподобанням домочадців. У закритій вітальні легше відпочити, а у відкритому просторі, поєднаному з іншими кімнатами, ви можете постійно спілкуватися з іншими домочадцями та гостями, наприклад, під час приготування їжі. Яке б приміщення ми не вибрали, не можна забувати про позначення функціональних зон!

Зручний диван, на якому розміститься вся сім'я, і ​​куточок зі стильним кріслом для читання книги або перегляду телевізора створять нам зону відпочинку . Навіть у меншій вітальні з обідньою зоною є стіл зі стільцями, які визначать іншу зону. Ми любимо оточувати себе деталями, які підкреслюють обраний нами стиль аранжування. Цікаво виглядатимуть постери з поїздок на відпочинок, картини або сімейні фотографії, які додатково експонуються з настанням темряви.

Вибираючи світильники для вітальні, варто враховувати колір світла. Ми розрізняємо теплі кольори від 2200 до 3500 Кельвінів (діапазон від 2700K до 3000K - це світло, яке створює затишну, теплу атмосферу). Він підійде в місцях відпочинку, таких як вітальня і спальня. Нейтральні кольори від 3500K до 4500 Кельвінів найбільш близькі до денного світла. Універсальний відтінок світла, який створює враження білого. Рекомендується для ванних кімнат, кухонь, коридорів і дитячих кімнат. Холодне світло від 4600K до 11000K стимулює тіло до роботи, ідеально підходить для домашніх офісів.

 

 

Світло в головній ролі - стельове освітлення!

Раніше стельові світильники були єдиним і основним джерелом світла. Доступний асортимент на ринку освітлювальних приладів з кожним роком збільшується, але підвісний стельовий світильник або стельовий світильник завжди буде гарною ідеєю. Розташований в центральній частині стелі, він може освітлювати весь простір залежно від розміру кімнати. Чудовим рішенням для елегантної вітальні стануть стельові світильники з латуні з колекції STALACTITE в латуні, чорному і білому. Додатково дизайн інтер'єру можна збагатити бра з цієї ж серії. Підвісні світильники з колекції PEAR привернуть увагу в сучасній вітальніу трьох розмірах з ефективним джерелом світла. Розташовані окремо або групою, вони створять гарну світлову композицію. Для атмосферних і мінімалістичних віталень ми рекомендуємо абажури з колекцій CAMELEON CONE і CAMELEON BARREL, доступних у 7 приглушених кольорах: білому, рожевому, темно-синьому, сірому, чорному, чорному із золотистим інтер’єром і оливково-зеленому із золотистим інтер’єром.

Поради:

  • Стельові світильники можуть бути розміщені як одна основна лампа або комбінація кількох різних розмірів.
  • Виберіть світильник, який підходить під ваш інтер'єр і його розмір.
  • Колір світла вибирайте відповідно до індивідуальних уподобань, теплий колір сприяє відпочинку, холодний колір ідеально підійде для робочого місця.

 

 

Пограйте зі світлом в обідній зоні!

Їдальня - особливе місце в нашому домі. Тут ми з родиною збираємося під час спільних трапез, запрошуємо гостей, святкуємо важливі для домочадців події. Правильно підібраний світильник не тільки підкреслить стиль інтер'єру, але і додасть йому характеру. Завдання світильника, розміщеного безпосередньо над столом, - його рівномірне освітлення. Рекомендоване дизайнерами рішення, що вирізняється геометричними формами, - це мінімалістичні світильники з колекції IMBRIA на 6 і 10 джерел світла. Любителям класики в сучасному відтінку сподобаються вражаючі лампи LASER , підвішені над столом .

Меншу кімнату, наприклад, кухню з вітальнею в багатоквартирному будинку, слід обладнати додатковими настінними світильниками. Регульований настінний світильник EYE FLEX Ви можете повісити його на стіну, поєднати з кількома точковими світильниками з колекції EYE M , така комбінація освітлить простір над столом і створить приємну, теплу атмосферу протягом довгих вечорів. Для власників інтер’єрів вище стандартних ми рекомендуємо систему Cameleon. Ця інноваційна система освітлення полягає в можливості підбору та створення індивідуальних світлових композицій без необхідності проведення ремонту для приховування електричних проводів у стінах та стелі. Від однієї точки живлення можна підключити до 12 світильників максимальною потужністю 40 Вт. В обідній зоні вишукано виглядатиме світильник системи CAMELEON EGG із золотистою текстурою всередині абажура або дротяний світильник CAMELEON UMBRELLA .

Поради:

  • В обідню зону варто вибирати світильники, які рівномірно освітлюють стіл.
  • Додатковим декоративним елементом можуть стати світильники, підібрані відповідно до стилю інтер'єру.
  • Розмістіть лампу на висоті не менше 60 см над столом. Пам’ятайте, що світло не повинно засліплювати людей, які сидять за столом.
  • В обідню зону варто вибирати світильники, які рівномірно висвітлюють стіл.
  • Додатковим декоративним елементом можуть стати світильники, підібрані відповідно до стилю інтер'єру.
  • Розмістіть лампу на висоті не менше 60 см над столом.

Пам’ятайте, що світло не повинно засліплювати людей, які сидять за столом

 

 

Настроєва атмосфера з торшером

Вітальня без зручного дивана і м'яких крісел не може називатися вітальнею - місцем для відпочинку. На дивані перед телевізором ми збираємося всією родиною на суботній кіносеанс, читаємо книжки чи слухаємо музику, насолоджуючись чашкою ароматної кави. Ми оточуємо себе красивими предметами, щоб наш інтер'єр був унікальним і затишним. Створіть інтимну атмосферу у вітальні за допомогою додаткового освітлення у вигляді стоячого світильника . За допомогою торшера PETIT ви можете створити витончену та ніжну атмосферу. Виберіть основу для світильника білого або чорного кольору і додатково абажур трьох форм (циліндр, конус або труба) оригінальних кольорів. Завдяки різноманітності матеріалів світильник стане чудовим доповненням до мінімалістичних інтер’єрів, а також сучасних, неокласичних чи навіть гламурних композицій. Свіжості в світлу скандинавську вітальню додасть тонкий торшер EYE SUPER . Світильник серії MOSS впишеться в інтер'єри, оформлені в різних стилях оформлення. Це невелике доповнення додасть інтер’єру характеру, а також відповідатиме його практичним та естетичним вимогам.

Поради:

  • Лампа біля дзеркала красиво освітлить простір і оптично його збільшить.
  • Підберіть розмір лампи до розмірів кімнати. Великий світильник зробить маленьку вітальню менше.
  • Освітлення підлоги створить настроєву атмосферу.

 

 

Підсвітка додаткових елементів аранжування

Атмосферу в інтер'єрі, безумовно, можна створити за допомогою освітлення. Ніжне, інтимне світло створить правильний настрій для відпочинку, а також доповнить дизайн інтер'єру. Настінний світильник HAMPTON II чудово виглядатиме у класичній вітальні . Настінні світильники, розміщені на стіні за кріслом, стануть практичним рішенням для любителів читати книги та газети. Тут чудово підійдуть світильники з колекцій FLEX SHADE , CHILLIN , HOTEL PLUS з додатковим джерелом світла. Святкові сувеніри, сімейні фотографії або унікальну колекцію картин варто додатково експонувати за допомогою світильників . Елегантний світильник в кольорі антична латунь GIOTTO LED і Світлодіод REMBRANT з декоративним кришталевим орнаментом на кінцях ефектно підсвітить нашу настінну колекцію. Після настання темряви сімейна галерея буде освітлена тонкими світильниками з колекції VAN GOGH LED, доступними в трьох розмірах і кольорах (чорний, хромований, білий).

Поради:

  • Настінні світильники краще розміщувати на висоті 1,5 м від підлоги.
  • Ідеальним бічним освітленням стануть настінні світильники.
  • Світильники для картин стануть елементом декору і підсвітять фотографії на стіні або полиці з сувенірами.