1610

Освітлення ванної кімнати - на що звернути увагу?

Ми проводимо багато часу у ванній кімнаті, щодня виконуючи в ній безліч гігієнічних і доглядаючих заходів. Це також місце спокою та відпочинку після важкого дня. Хто не мріє відпочити у ванні, наповненій піною та ароматичними оліями? Ванна кімната – це наш домашній SPA, де нам потрібно почуватися комфортно, затишно і, насамперед, безпечно. Перевірте, які лампи ідеально підійдуть для вашої ванної кімнати.

Зверніть увагу на технічні параметри!

Світильники у ванній повинні бути виготовлені з матеріалів, стійких до вологи і води. Дуже важливим аспектом є вибір світильників із числа тих, що мають підвищений ступінь захисту IP , чим вище значення, тим виріб стійкіший до води, а отже, безпечніший у використанні.

IP21 - мінімальний ступінь захисту, який можна використовувати у ванних кімнатах. Стійкий до конденсації водяної пари та вологи. Світильник з таким захистом можна розмістити над дверима або на стелі в місці, яке не має прямого контакту з водою.

IP44 - клас захисту стійкий до бризок води з будь-якого боку . Світильник з індексом IP44 можна використовувати в безпосередній близькості від ванни, душової кабіни або умивальника.

IP65 - захищає від струменів води, спрямованих з різних сторін . Світильники з таким ступенем захисту можна розміщувати на висоті до 2,25 м над ванною і душем.

 

 

Ідеальне освітлення ванної кімнати

У ванних кімнатах дуже часто немає вікон, тому вибір освітлення для цього місця повинен бути ретельно продуманим і спланованим. У маленьких інтер'єрах досить встановити один стельовий світильник. Хорошим рішенням стане світильник PAN LED двох розмірів або плафони з колекцій AGNES, ARENA LED , MALAKKA LED , TAHOE . Такі світильники будуть рівномірно розсіювати світло і висвітлювати всю кімнату. Крім того, плафони колекції AGNES LED доступні в двох формах і колірних температурах 3000K і 4000K. Мінімалістичні врізні світильники GOLF і ECHO ідеально підійдуть для ванних кімнат, оформлених у різних стиляхі FOXTROT. Останні мають в наборі різнокольорові накладки, які можна змінювати разом зі зміною аксесуарів, отримуючи незвичайний світловий ефект. Врізні світильники , так звані «вічка», підійдуть і в зоні купання, тобто їх можна розмістити над ванною або душем. У цій зоні додаткові точки освітлення додадуть настроєвої атмосфери.

 

 

Незалежно від розмірів нашої ванної кімнати, необхідне точне освітлення робочих зон над дзеркалом і раковиною. Часто в цьому місці ми виконуємо такі дії, як гоління або нанесення макіяжу . Над дзеркалом працюватиме світлодіодний настінний світильник VAN GOGH, доступний у трьох кольорах (чорний матовий, хромований та білий), або Світлодіодний настінний світильник LATH . Світло в цьому місці не повинен сліпити і створювати тіні на обличчі. Коли нам потрібна лампа для освітлення з обох боків дзеркала, ми рекомендуємо настінні світильники BRAZOS з однією або трьома точками світла або настінну лампу TORCH .

Подивіться, на що звернути увагу при виборі світильників для ванної!

  • Завжди стежте за технічними параметрами освітлення, вибирайте лампи з мінімальним ступенем захисту IP21 . Світильники повинні бути вологостійкими і безпечними для користувачів.
  • Плануйте освітлення вже при підготовці дизайну ванної кімнати.
  • Для вашої безпеки уникайте довгих підвісних і стоячих ламп. Їх контакт з водою може призвести до короткого замикання та ураження електричним струмом.
  • У ванній добре підійде рівномірно розсіяне основне або точкове світло.
  • У робочих зонах, тобто біля дзеркала та умивальника, варто вибрати нейтральний колір світла, а в інших зонах рекомендуємо більш теплий, ідеальний для відпочинку.
  • В інтер’єрах без вікон або з темною фурнітурою плануйте більше точок освітлення.
  • У зоні купання освітлення слід розташовувати на безпечній відстані не менше 60 см від ванни і не більше 2 метрів від підлоги.