3042

Тренди в дизайні інтер'єру та освітленні приміщень 2023

Природні кольори, але в більш темній версії, ніж раніше. Спираючись на стару естетику, але на власних умовах. А проектувати в дусі slow – тобто практично, комфортно і довше. Що ще зміниться в наших оселях у найближчі сезони? Розповідаємо про тренди дизайну інтер’єру 2023.

Вже кілька сезонів у наших інтер’єрах ми спостерігаємо чіткий поворот до того, що є прекрасним від природи. З пандемією ми знову отримали задоволення від спілкування з природою – біофільний дизайн постійно зростає, а нас захоплюють природні матеріали, кольори та форми. Але дизайн не знає, що таке спокій, і постійно змінюється, а прихід нового року віщує нові тренди.

Грубий і безкомпромісний мінімалізм, який роками сяяв у салонах, тепер змінюється більш класичними та елегантними формами. Під шикарним оздобленням панує тепло і домашній затишок. У центрі уваги залишається навколишнє середовище, і дизайнери, і любителі красивих інтер’єрів акцентують увагу на речах, виготовлених локально та відповідно до принципів сталого розвитку. Якість, а не кількість - це визначення дизайну в дусі слоу.

Кольори на 2023 рік

У наступаючому році наші інтер'єри наповняться теплими фарбами землі. Також в дизайні інтер'єру 2023 будуть мідь, золото і латунь - неодмінні супутники вишуканих аранжувань. Проте запропоновані кольори будуть темнішими, ніж раніше, більш неочевидними та глибокими, про що свідчить цьогорічний вибір Колір року від Pantone. Колір, обраний американським інститутом, — Viva Magenta 18-1750, колір, що випромінює мужність і радість, але водночас дивує та нетрадиційно. Колір такий же теплий, як і холодний, укорінений у природі та походить від родини червоних. Viva Magenta буде працювати як як привабливий акцент, так і як сміливий загальний образ.

 

 

Арт-деко і середина століття

З відходом від мінімалізму відбулося чудове повернення стилів багаторічної давнини, але запропонованих у новій, свіжій редакції. Сьогодні ми сміливо додаємо слово модерн до термінів арт-деко або середини століття , що включає всі сучасні адаптації дизайну інтер’єру. У нашому стилістичному міксі 2023 року також будуть відсилання до 70-х, а точніше до італійських чи іспанських квартир тих часів. Такий відкритий підхід до дизайну дозволить нам створювати аранжування, які є набагато більш еклектичними та усувають кліше.

Органічні форми та природні матеріали

Деякий час тому ми закохалися в модерністські вигини та ніжні лінії, і наша любов продовжується безперервно. Закруглені кути дивана, м'які крісла і вигини меблів ідеально підходять для сучасних інтер'єрів. Гарним доповненням є ніжні форми аксесуарів, таких як скло або кераміка, камінь або дерев'яні прикраси.

Крім нетлінного дерева, в наших будинках і квартирах буде сидіти мармур. Поки що він з’являвся переважно в класичному варіанті, але в 2023 році замість нього з’являться кольорові варіації. З іншого боку, в інтер'єрах в стилі сучасний гламур скло буде всюдисущим, додаючи блиску і висвітлюючи простір.

 

 

Декоровані стіни

Інтерес до класичних форм виражається, серед іншого, в любові до ліпнини, яка повертається до наших стін і стелі. Елегантні, але збалансовані за формою прикраси визначають остаточне сприйняття в дизайні інтер'єру 2023. Давайте замінимо чистий білий на його ламаний відтінок або вирішимо покрити штукатурку кольором - таким чином ми додамо всьому сучасний і модний відтінок.

Не будемо боятися візерунків - щоб ввести їх в інтер'єр, потягнемося до сучасних шпалер. Великий формат і безліч візерунків дозволять створити композицію, яка буде чудово грати в нашій кімнаті.

У модному інтер'єрі 2023 року не буде браку в мистецтві на стіні - живопис, графіка та ескізи є відмінною прикрасою. Використовуючи відповідні настінні світильники, ми можемо ефектно відобразити роботи і водночас створити інтимну атмосферу. У цій ролі добре підійде настінний світильник GIOTTO LED або його двоюрідний брат - REMBRANT LED. В обох випадках класичний дизайн поєднується з латунним покриттям. Ідеальний світловий ефект також можна отримати, використовуючи світлодіодну настінну лампу SPIN, пофарбовану в чорний колір.

 

 

Декоративні світильники

У 2023 році декоративні світильники будуть лідирувати в наших інтер’єрах. Стельові, підлогові або настінні світильники виконують подвійну роль в дизайні інтер'єру 2023 - з одного боку вони можуть бути головною прикрасою інтер'єру, а з іншого дозволять створити простір з романтичною атмосферою. Давайте потягнемося до культових вінтажних моделей або виберемо новий дизайн, натхненний старими формами. Дуже популярні молочні кульки типу SNOWBALL або лаковані абажури ламп CANDY безсумнівно можуть зіграти першу скрипку в нашому інтер'єрі.

Декор наших будинків і квартир - це відображення того, що відбувається в світі, в якому ми живемо. Коли все крутиться, ми дивуємося прогресу та сучасності. Коли ми відчуваємо загрозу та незахищеність, ми хочемо втекти в безпечне, мирне місце. Сьогодні ми все сміливіше дивимося в майбутнє і вчимося жити в новій реальності – це помітно і в дизайні, моді та мистецтві. Давайте дозволимо сміливості та впевненості, які народилися в нас, втілитися також у нашому інтер’єрі.