1616

Виберіть ідеальне освітлення для вашої зони відпочинку - спальні!

Одне з найінтимніших місць у нашому домі - приватний оазис спокою, відновлення та відпочинку, тобто спальня. Його основне завдання - забезпечити комфортний сон, і давно відомо, що на його правильну якість впливає безліч факторів. Крім зручного ліжка, улюблених аксесуарів і м'яких тканин, на відпочинок впливає і освітлення. Підказуємо, як створити стильну та затишну атмосферу в спальні за допомогою світильників.

Розробляючи дизайн спальні, варто спочатку подумати, яку функцію вона буде виконувати. Залежно від того, чи буде це просто інтер'єр з ліжком, в якому ми будемо спати, місце з додатковими шафами або ніша з шафою, а може, ми любителі проводити вечори в ліжку з книгою, кожен з цих варіантів вимагає планування. різне освітлення. Вибір світильників також залежить від розміру нашої спальні. У маленькій вузькій кімнаті велика лампа може додатково зробити її оптично меншою, а у великій спальні одна маленька лампа не виконає всіх своїх функцій. У спальню найчастіше в дуеті вибирають два типи освітлення: «верхнє» - стельове і «нижнє» - розміщене безпосередньо біля ліжка.

Стельове освітлення

Стельовий світильник, який найчастіше розміщується в центральній точці на стелі, буде рівномірно висвітлювати весь простір, даючи розсіяне світло. Для маленької спальні рекомендуємо вибрати стельові світильники з відкритим джерелом світла з колекцій Twig або Mill. Ці світильники позбавлені будь-яких кожухів джерела світла, завдяки чому вони випромінюють непригнічене світло, а також будуть функціональним доповненням обстановки. У сучасній або скандинавській спальні світильник Dover приверне увагувиготовлена ​​з фанери з трьома точками світла та двома кольорами на вибір: класичний чорний або колір дерева. У спальні більшого розміру варто зробити ставку на стильні плафони, які стануть цікавою альтернативою підвісним світильникам. Їх великою перевагою є те, що вони випромінюють велику кількість світла, вони також будуть працювати в низьких приміщеннях. Виготовлені з тканини і доступні в універсальних кольорах, елегантні плафони Viviane підкреслять спальні, оформлені в різних стилях.

Любителям промислових і сучасних спалень сподобаються світильники з колекції Eye Super з 1, 3 і 6 точками освітлення. Великою перевагою цих світильників є рухомі кронштейни, які дозволяють регулювати напрямок світла.

Цікава геометрична форма та оригінальний дизайн плафона Form додасть характеру спальні, оформленій у японському стилі вабі-сабі. Однак у великій спальні абажури з оксамиту та/або тканини - Cone і з трохи тоншим абажуром з колекції Barrel неодмінно додадуть затишної атмосфери .

 

 

Настроєва атмосфера у вашій спальні

Хто з нас не любить читати книжки в ліжку або надаватися хвилинам відпочинку, наприклад, слухаючи улюблену музику? Бра додадуть настроєву атмосферу, що розташовує до відпочинку. Найкраще кріпити їх над тумбочкою або ліжком на висоті приблизно 70 см, рахуючи від висоти матраца. Розміщені в такому місці, вони полегшать читання книг, а випромінюване світло не повинно засліплювати людину, яка спить поруч. Цікавою пропозицією з однією або двома точками світла будуть настінні світильники Chillin з тканини та/або приємного оксамиту. Вони підходять для сучасних, класичних і скандинавських спалень. Основною перевагою настінних світильників Chillin з двома точками світла є незалежні вимикачі, завдяки яким можна регулювати освітлення під індивідуальні переваги. Вам потрібне м'яке освітлення в спальні? Настінні світильникиІдеально підійдуть колеса . Джерелом світла є лампа G9, яка дає тонке і декоративне світло, а ніжна позолота в текстурі настінного світильника додасть інтимності та сільської атмосфери.

Якщо у вас більше місця в спальні, варто подумати про вибір торшера. Його можна поставити біля ліжка або вписати в стиль інтер'єру разом із зручним кріслом. Торшер Hotel Plus містить два джерела світла, одним з яких є лампа для читання. Якщо ми виберемо для спальні підвісні світильники з колекції Barrel або Cone, то торшер Petit стане ідеальним доповненням до дизайну інтер’єру. Для основи світильника білого або чорного кольору ми можемо самостійно підібрати форму і колір абажура, створивши стильне і функціональне доповнення.

 

 

Освітлення гардеробу

Якщо в спальні у нас облаштовано додаткове місце для гардеробу, то варто заздалегідь спланувати вибір освітлення в цьому місці. При виборі кольору світла найкраще орієнтуватися на нейтральні колірні температури від 3000 до 4000 Кельвінів. Об'єкти в такому світлі будуть представлені в своїх природних кольорах. Стельові точкові світильники Delta або Foxtrot відмінно підійдуть для гардеробних . У більшу гардеробну можна вибрати один плафон, наприклад, із колекції Agnes Round або трекові світильники Iris Led. Точкові світильники на рейках можна розмістити в будь-якому місці рейок, завдяки чому ми висвітлимо найбажаніші місця відповідно до вподобань домочадців.

 

 

Колір світла сприяє відпочинку

Колір світла відіграє дуже важливу роль у нашій спальні та має величезний вплив на комфортність відпочинку. Для спальні ми рекомендуємо лампочки, що випромінюють тепле світло від 2200 до 3500 кельвінів. Теплий світлий колір надає інтер'єру затишну атмосферу, що сприяє відпочинку.

Рослини в горщиках і аксесуари у вигляді ковдр, подушок і м'яких килимів також мають величезний вплив на комфорт і спокій. У спальні добре мати одну-дві рослини, які не тільки прикрасять інтер'єр, але й очищатимуть повітря від шлаків, вироблятимуть кисень і впливатимуть на якість сну. У такому місці відмінно підійдуть рослини з сімейства пальмових, алое вера, спатифлора і орхідеї.