1065

Як підсвітити високі інтер'єри?

Високі кімнати приховують великі можливості облаштування, але їх потрібно вміти використовувати. Гарний дизайн освітлення зробить навіть раніше величезний простір дружнім і спокійним.

Високі стелі - велика рідкість в сучасному житлі. Інакше у квартирах багатоквартирних будинків, де стеля іноді сягає навіть 5 метрів. Архітектори, проектуючи сучасні будинки, все частіше планують двоповерхову денну зону. Таким чином створюється простора і світла вітальня, часто поєднана з кухнею і їдальнею. Однак представницький інтер’єр вимагає продуманого облаштування, щоб усе було естетично та функціонально.

Як оформити високу вітальню?

Будучи щасливим володарем високої вітальні, ми повинні думати про те, як творчо використовувати простір. Адже висока вітальня дозволяє використовувати рішення, які не будуть добре виглядати в низькому інтер’єрі. Досить згадати про темний колір, який покриває всі стіни в кімнаті - в просторій денній зоні темний колір не порушить пропорції інтер'єру і не викличе приголомшливого ефекту.

Якщо ви віддаєте перевагу білим або світлим тонам, використовуйте великі ділянки стін як галерею картин і фотографій. У цьому випадку не забувайте вішати прикраси вище рівня очей або використовувати дворівневе розташування. Особливо вдало виглядатиме еклектична композиція з прикрас різних розмірів і форм. Прихильники мінімалізму можуть вибрати сітчасте розташування - в цьому випадку підійдуть ботанічні або геометричні принти в одній естетиці. Книголюби можуть подумати про високу книжкову шафу або навіть про бібліотеку з мезоніном, доступ до якого веде драбина. Великі дзеркала - відмінна ідея для високих інтер'єрів. Вони підсилюють відчуття простору і водночас ефективно вловлюють відблиски світла. У високій і просторій вітальні ми з упевненістю можемо зробити ставку на масивні меблі, великі килими та високі рослини в горщиках. Все це буде відповідати масштабу кімнати і гармоніювати з її пропорціями.

Лофт або сучасний сарай з антресолью

Проблема високого простору може виникнути і при облаштуванні мансарди або сучасного сараю. Крім практичних хитрощів для облаштування та обробки інтер'єру, варто подумати про використання антресолі. Частково відкритий простір дозволяє практично розділити та максимально використовувати простір. Іноді ми можемо вирішити побудувати мезонін у випадку квартири в багатоквартирному будинку або старого будинку з високими стелями. У таких випадках простір на антресолі зазвичай буде нижче, ніж в решті інтер’єру, тому варто облаштувати зону спальні на відкритій антресолі.

 

 

Як висвітлити денну зону?

Кількість світла в кімнаті безпосередньо впливає на наше самопочуття. Ідеально, якщо ми можемо дозволити собі високі вікна, що сягають стелі - таким чином ми внесемо в інтер'єр багато природного світла. Однак навіть тоді не забуваємо про дизайн освітлення - у високому інтер'єрі це ще важливіше. Його розташування, напрямок і колір змусять нас почуватися добре. У високій вітальні, безсумнівно, добре виглядатиме великий торшер. Розташований поруч з диваном, він стане прекрасним доповненням зони відпочинку, і в той же час відмінною прикрасою. У цій ролі добре підійде світильник ALICE, абажур якого підвішений на дугоподібній ніжці . Якщо ми віддаємо перевагу більш строгі інтер’єри, то можемо зупинити свій вибір на моделі COSMO– м’яка тканина абажура замінена на сучасну сталь.

Високі інтер'єри - це не тільки денна зона - буває, що у нас є високі сходи або хол. Тут підійдуть підвісні світильники, які не тільки висвітлять простір, але і стануть естетичною прикрасою. Як над сходами, так і над обіднім столом або зоною відпочинку у вітальні - композиція, що складається з кількох підвісних світильників, є абсолютним must-have.

Система Cameleon для високого інтер'єру

Як легко і зручно спланувати стельове освітлення для високого приміщення? Ідеальним рішенням є система CAMELEON , яка дозволяє розробити індивідуальне освітлення. Це повністю конфігуроване рішення: ми можемо визначитися з вибором кожного компонента та адаптувати кінцевий продукт до індивідуальних потреб.

Якщо ми дбаємо про довгий підвісний світильник, який буде відповідати пропорціям високої вітальні, подумаємо про відповідну форму абажурів. У системі CAMELEON ми можемо вибирати між тонкими та витягнутими трубками (наприклад , CAMELEON LASER, CAMELEON STRAW або CAMELEON CYLINDER ) і складними просторовими формами - наприклад , CAMELEON LUKSOR або CAMELEON GSTAR. У просторому інтер'єрі також відмінно підійде композиція з оптично світлих відтінків скла: CAMELEON SHERE або CAMELEON PEAR .

 

 

Як працює Cameleon?

Створити ідеальне освітлення за допомогою системи CAMELEON надзвичайно легко та інтуїтивно зрозуміло. Розробку композиції починаємо з підбору абажурів і світильників, а також загального короба, до якого будуть кріпитися всі світлові точки. В одній коробці можна встановити до 12 різних світильників. Потім визначимося з довжиною дротів, за допомогою яких ми створимо унікальну, індивідуальну композицію. Підбираємо відповідну кількість монтажних аксесуарів для кабелів.

Провід можна прокласти в дві різні зони кімнати: одна коробка дозволить нам одночасно повісити частину світильників над журнальним столиком, а частину - над кухонною стільницею. Якщо ми хочемо надати інтер’єру трохи більш грубого характеру, ми можемо вибрати чорні дроти та монтажні елементи. Якщо ми вважаємо за краще, щоб дроти були непомітними, давайте одягнемо білий слінг.

Вітальня в стилі модерн, класика або сучасний гламур - при правильно підібраному освітленні кожен високий інтер'єр стане унікальним. Простора вітальня, прикрашена красивими світильниками - хіба може бути щось прекрасніше?