653

Як спроектувати освітлення на кухні?

Кухня – важливе місце у нашому будинку, тут готують їжу для сім'ї та гостей, і ми часто проводимо в ній час за ранковою кавою чи читанням преси. Кухні можуть бути різними: маленькі та закриті, відкриті та поєднані з вітальнею, великі зі їдальнею… Незалежно від розміру, у кожній з них варто приділити увагу розміщенню освітлення. Пропонуємо, як створити затишну та функціональну кухню.

План освітлення на кухні 

Безсумнівно, кухня – це багатофункціональний простір, в якому має бути кілька точок світла. Важливим аспектом освітлення на кухні є позначення корисних зон, для яких ми по черзі підбиратимемо світильники. Освітлення на кухні прийнято ділити на три види: центральне, робоче та декоративне. Для невеликого обмеженого простору вибір правильного освітлення часто є проблемою.

 

 

Занадто великі світильники можуть візуально зменшити та перевантажити інтер'єр. Альтернативою класичним плафонам стануть світильники прихованого монтажу, наприклад, з колекції EYE MOD з одним або двома джерелами світла, розташовані рівномірно на стелі, не будуть перевантажувати інтер'єр і водночас дуже добре освітлюють простір. Точкові світильники EYE TONE і POINT TONE стануть відмінним вибором, які будуть цікаво виглядати на стелі окремо, в групі та в ряду. Залежно від вибору кольору ці світильники впишуться в стиль кухонь, оформлених у сучасному, скандинавському та індустріальному стилі. Коли нас не влаштовують точкові світильники, ідеальним рішенням стануть плафони із колекцій PILLS або ORGANIC. На вибір є світильники з різною кількістю джерел світла, вони чудово висвітлять кухні різної площі, а універсальні чорно-білі кольори дадуть безліч можливостей аранжування. Кухні в старих будинках часто не мають доступу до природного світла. У таких інтер'єрах для освітлення кухні ми рекомендуємо функціональні шинопроводи ПРОФІЛЬ, вони допускають будь-яке розташування джерел світла відповідно до переваг домочадців.

На направляючі PROFILE можна встановити прожектори вибраної сили світла та кольору світла, а за допомогою адаптера з'єднати лінзи системи Cameleon, створивши цілісну світлову схему за індивідуальним задумом. Система шинопроводів Profile також пропонує великі можливості компонування! За допомогою спеціальних з'єднувачів PROFILE CONNECTOR різної форми можливе з'єднання рейок не лише під прямим кутом, але й під гострим та тупим кутом, що дозволяє спроектувати освітлення навіть на кухні в мансарді.

 

 

Дуже популярне рішення у будинках та квартирах – кухня, поєднана з вітальнею. Відкрите місце, безумовно, розширить інтер'єр і дасть нам багато можливостей для облаштування з погляду дизайну інтер'єру. Якщо ми маємо великий острів або стіл в обідній зоні, ми можемо вибрати підвісні світильники.

Для сучасних та індустріальних кухонь ми рекомендуємо підвісний світильник IMBRIA з 4, 6 або 10 джерелами світла або BATON світильник з 3 або 4 точками освітлення. Увага наших гостей неодмінно привернуть підвісні світильники з колекцій SPHERE та CYLINDER з прозорого скла різних форм і розмірів. Ці світильники також доступні у системі CAMELEON, яка дозволяє створювати індивідуальні світлові композиції з окремих елементів. Лампи LASER з латуні або світильники класичного білого та чорного кольорів будуть ефектно виглядати над столом. Світильники з тієї ж колекції або у схожому стилі будуть цікаво виглядати на кухні, поєднаній із вітальнею.

Робоче освітлення на кухні 

Більшість дій на кухні виконуються за стійкою, кухонним островом, плитою або раковиною. Тому основне освітлення слід доповнити точковими світильниками, які точно висвітлять робочу поверхню та полегшать виконання кухонних дій. У робочій зоні варто передбачити встановлення додаткових точкових світильників. Точкові світильники з 2 та 3 джерелами світла з колекції EYE TONE стануть функціональною пропозицією. Також чудовим рішенням стануть світильники з колекції DOT із можливістю налаштування напрямку світла. Рекомендуємо розмістити підвісний світильник PLANT прямо над кухонним островом.з 4 точками освітлення, яку також можна використовувати як практичну полицю з максимальним навантаженням 7 кг. Варто пам'ятати, що цей світильник не є водонепроникним, і краще відмовитися від розміщення на ньому рослин горщиків. Цікаво будуть виглядати кулінарні книги, розміщені на світильнику, або композиції зі штучних квітів чи декоративних трав.

 

 

Декоративне освітлення на кухні

Дуже часто в інтер'єр для освітлення на кухні досить додати один додаток, який повністю змінить характер приміщення та додасть йому оригінального дизайну. Таким елементом може стати світильник, який буде підібраний до стилю облаштування кухні. Світильники PEAR з одним та трьома джерелами світла відрізняються ефектним скляним абажуром грушоподібної форми, що вписується в інтер'єри, оформлені в стилі модерн та сучасна класика. Увага наших гостей неодмінно привернуть світильники з колекції ZENITH. Стильні геометричні абажури у трьох колірних варіантах (білому, чорному та зеленому) та трьох розмірах чудово висвітлюють простір над столом та вписуються у сучасні аранжування.

 

 

У дуже великій та високій кухні, відкритій у вітальню, наприклад, в окремому будинку коморного типу або високому багатоквартирному будинку, цікавим рішенням стануть світильники EGG. Класичні кольори абажурів приховують оригінальну фактуру золотого інтер'єрного композиту, завдяки чому ця колекція є модним та яскравим декоративним акцентом на кухні та в їдальні. Незалежно від розмірів нашої кухні та стилю, в якому вона була облаштована, правильно підібране освітлення дозволить вам безпечно займатися кухонною діяльністю та насолоджуватися приємною атмосферою під час зустрічей за столом. Сучасні світильники можуть стати функціональною окрасою нашого інтер'єру та підкреслити домінуючий стиль аранжування.